Chemische peeling

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op basis van zuren op de huid aangebracht  met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnen van de poriën, verbeteren pigmentvlekken, rimpels en littekens.  Het is een effectieve manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, behandelt de arts de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen (oppervlakkige, medium en diepe peelings). Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid)

Oppervlakkige peeling

Fruitzuren of alpha-hydroxyzuren worden al sinds de oudheid toegepast als cosmetisch middel voor een mooie gezonde en gladdere huid. Voorbeelden van fruitzuren zijn: glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur en salicylzuur. Glycolzuur is de kleinste molecule alpha-hydroxyzuur, bijgevolg dringt ze het beste van allemaal in de huid.

Het doel van een fruitzuurpeeling is om de bovenste huidlaag te vernieuwen waardoor oppervlakkige onregelmatigheden zoals bruine plekken, acneletsels en fijne rimpels vervagen. Nadien ziet de huid er frisser en levendiger uit, gladder en steviger, minder vet en met minder restlittekens van acne.

De fruitzuurpeelings die Dr. Bracke gebruikt zijn niet toxische, oppervlakkige peelings op basis van glycolzuur en worden ook wel “lunchtime peelings” genoemd. Dit zijn relatief kortdurende behandelingen met weinig nevenwerkingen en een kleine kans op irritatie en snel herstel. Zij vormen bijgevolg geen hinder voor het professioneel en sociale leven.

Er zijn meestal vier tot 5 behandelingen nodig, met telkens twee weken tussen elke behandeling. Bij iedere peeling-sessie wordt de tijd van applicatie en/of de concentratie van het product verhoogd. Een voorbehandeling thuis gedurende enkele weken is meestal nodig

Medium peeling

De medium peeling die Dr. Bracke gebruikt bevat onder andere trichloorazijnzuur (TCA), melkzuur en retinol.

Voorafgaande aan de peeling zal uw huid moeten worden voorbereid gedurende enkele weken.

Na deze peeling zal uw huid beginnen schilferen en wat rood zien. De roodheid mag gecamoufleerd worden. Na de herstelperiode van 5 tot 7 dagen zal uw huid er steviger, gladder, zuiverder en jonger uitzien!

Diepe peelings

Voor diepe peelings verwijst Dr.Bracke graag naar Dr. Casaer Bob, plastisch chirurg. 

Scroll naar top