Huidverbeterende behandeling (gefractioneerde skin resurfacing)

De huidverbeterende behandeling met de Ellipse Frax 1550 vertraagt de zichtbare tekenen van veroudering en keert ze zelfs om. Rimpels worden gladder, huidverslapping wordt behandeld en de huidstructuur verbetert waardoor de huid er weer steviger, frisser en stralender uitziet. En het mooie is dat u nauwelijks hoeft te herstellen – na een behandeling kunt u zich vrijwel direct weer op uw drukke baan en uw sociale leven storten.

Bij de laserbehandeling met de Ellipse Frax 1550nm worden zeer kleine, zeer gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het hele behandelde gebied vervangen, waardoor die fijne lijntjes minder worden en uw huid er frisser uitziet. Tegelijkertijd wordt het huidoppervlak vernieuwd, waardoor het ongelijke pigmentatie verbetert.

Andere lasersystemen, zoals de CO2 laser, gebruiken een ablatieve methode: hierbij wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid verwijderd. Het herstel duurt meerdere weken en mogelijke bijwerkingen zijn wekenlange roodheid, pigmentverschuivingen en een risico op wondinfecties.

Een behandeling met de Ellipse Frax 1550nm geeft uitstekende resultaten zonder de eerder genoemde bijwerkingen en zonder herstelperiode. De opperhuid blijft intact en er ontstaat geen blijvende roodheid.

Een behandeling met de Ellipse Frax 1550 vermindert fijne lijntjes, verbetert de poriegrootte en zorgt voor een stevigere huid met mooiere huidtextuur. Tevens wordt ongelijke pigmentatie aangepakt.

Een behandeling verwijdert geen diepe “actieve” rimpels. Hiervoor is een behandeling met injecties nodig (zie Antirimpelbehandeling met spierontspanners). Deze behandelingen kunnen zeer goed gecombineerd worden.

De laserbehandeling beperkt zich niet alleen tot het gezicht, het is ook mogelijk om lippen, hals, decolleté en armen te behandelen.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

Na de behandeling kan u een gevoel van warmte, spanning van de huid of enige roodheid ervaren van het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling verdwijnen. De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas na 3 maand zichtbaar zijn. Een serie behandelingen met een tussentijd van 4-6 weken kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Het is van belang om de zon, de zonnebanken zelfbruinende producten voor en tijdens de behandelperiode te vermijden. Het is mogelijk om een gebruinde huid te behandelen, maar zorg dat u zich voor de behandeling zo min mogelijk blootstelt aan de zon, anders zal de behandeling minder effectief en minder prettig zijn. U bereikt een maximaal resultaat door voor en na de behandeling een hydraterende crème te gebruiken.

Verwittig uw arts wanneer u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip. Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, of een zonbescherming te gebruiken (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Een kuur bestaat doorgaans uit drie tot 5 behandelingen. 

De behandeling voelt wat onprettig aan. Er kan eventueel vooraf een verdovende zalf worden aangebracht (min 30 min voor de behandeling).

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse op de markt werd gebracht, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. Voor meer info zie www.ellipse.com

Huidverbetering Dr Bracke dermatologie
rimpels Dr Bracke dermatologie

Voor en na – 3 behandelingen met fractionele laser 

Scroll naar top