Voorgoed verlost van vervelende haargroei
Heeft u last van vervelende haargroei, dan biedt permanente ontharing of laserontharing een definitieve oplossing. De ongewenste haartjes worden zeer efficiënt en blijvend verwijderd en dankzij deze niet-invasieve laserbehandeling gaan zelfs huidtextuur en – kwaliteit erop vooruit.
Hoe werkt laserontharing?
Bij permanente ontharing produceert een laser een hoog geconcentreerde lichtbundel waarbij warmte vrijkomt. De laserstraal verhit als het ware het pigment van het haar in het haarzakje. Door deze verhitting gaat het haarzakje kapot en kan er dus geen haar meer groeien.
Hoe werkt laserontharing?
In de Huidkliniek werken we met de Nordlys van Ellipse, de meest geavanceerde laser op de markt. Deze staat garant voor een snelle, veilige en definitieve ontharing. Maar deze Nordlys-laser biedt nog andere voordelen:
- heel goede resultaten vanaf behandeling één.
- grote oppervlaktes zijn makkelijk te behandelen waardoor de behandeltijd korter is.
dankzij de selective waveband technology (SWT) wordt gewerkt met extreem korte pulsen.
Hoe permanent is permanente ontharing?
In tegenstelling tot epilatie of waxen geeft een laserbehandeling een blijvend resultaat. 100% definitieve ontharing kan helaas niet, maar met de juiste laser kan een mooi resultaat bereikt worden. Met onze krachtige medische lasers kunnen we gemiddeld 70% tot 90% van de haartjes definitief verwijderen.
Er zijn patiënten die zich 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Sommige patiënten komen dan weer één keer per jaar voor een onderhoudsbeurt.
Hormonale schommelingen zoals tijdens de zwangerschap of menopauze kunnen er helaas voor zorgen dat er, zelfs met krachtige lasers, ook soms nieuwe haren terug groeien. Spreek hierover met de dermatoloog. Eventueel kunnen we een combinatie met medicijnen voorzien voor een optimaal resultaat.
Wanneer starten met permanente ontharing?
In principe kunt u het hele jaar door starten met een laserbehandeling. Houd er enkel rekening mee dat u voor en na de behandeling zeker 2 weken de felle zon moet mijden.
Daarom raden wij aan om – indien mogelijk – laserontharing te starten tussen oktober en juni. Bent u trouwens altijd geharst of geëpileerd? Dan is het aan te raden dit 4 à 6 weken voor de behandeling met de laser niet meer te doen en enkel te scheren.
Kan iedereen zich laten laseren?
Niet iedereen kan zich laten laseren. Zo heeft de laser bijvoorbeeld geen impact op blonde of witte haartjes omdat die geen pigment bevatten. Ook op een donkere huid kan niet goed geflitst worden. De combinatie van een bleke huid en donkere haartjes (veel pigment) laat zich dan weer perfect behandelen. Komt er na de flits een wit bultje rond het haartje, dan heeft de laser zijn werk goed gedaan.
Waarom kiezen voor permanente ontharing bij een huidspecialist?
Permanente laserontharing zit in de lift, maar kijk goed bij wie u de behandeling laat uitvoeren. Bij permanente ontharing is het namelijk belangrijk dat de behandeling gebeurt door een specialist binnen een medisch kader én met een hoogwaardig, hoog energetisch laserapparaat. Dit type laserapparaat met gegarandeerd blijvend resultaat werkt trouwens met een krachtige, korte pulsduur waardoor zelfs de dunste haartjes verdwijnen.
Het is in de Belgische wetgeving trouwens voorzien dat enkel artsen laserbehandelingen met krachtige toestellen mogen uitvoeren. De toestellen in schoonheidssalons en voor thuisgebruik zijn steeds laag energetisch. Daarom hebt u ook veel meer behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.
Is een laserbehandeling veilig?
Wanneer u een laserbehandeling laat uitvoeren door een arts, bent u zeker van een blijvend resultaat. In sommige schoonheidssalons zijn mensen niet voldoende opgeleid om met de toestellen aan de slag te gaan, waardoor soms huidbeschadiging optreedt. Laat u dus niet verleiden door de iets goedkopere prijs, maar kies voor een veilige behandeling.
Ook beschikt een arts over alle kennis om u extra advies te verlenen in het specifieke vakgebied van (overmatige) haargroei, haarproblemen en (permanente) haar verwijdering.