Huidverjonging en rimpelbehandeling

Gefractioneerde skin resurfacing: Huidverjonging en rimpelbehandeling van binnen én buiten

Heeft u last van rimpels rond de ogen, wangen en mond? Of van een zonbeschadigde huid ter hoogte van het gelaat? Dan kan een laserbehandeling helpen om uw huid er opnieuw jonger te laten uitzien.

Met de fractionele laserbehandeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier van buitenaf én van binnenuit behandelen. Rimpels worden gladder en de huidstructuur verbetert waardoor de huid er weer steviger, frisser en stralender uitziet.

Onze fractionele lasers

In de Huidkliniek maken wij gebruik van twee verschillende fractionele lasers, elk met hun eigen specifieke indicaties:

  • De Mixto Pro CO2 laser met een golflengte van 10.600nm. Dit is een ablatieve laser, waarbij minieme delen van de huid verdampen (en er dus kleine wondjes gecreeërd worden). Deze laserbehandeling won 3 keer de “best non-surgical facial rejuvenation enhancement award”
  • De Nordlys FRAX 1550 , een fractionele niet ablatieve laser met een golflengte van 1550 nM. Dit is een diepgaande laser, waarbij de huid volledig intact blijft.
fractionele laser

De behandeling

De gefractioneerde laser behandelt slecht een deel (20 tot 50%) van de huid, in tegenstelling tot de ‘oudere’ klassieke CO2-laserbehandeling waar de volledige opperhuid werd weggebrand.  Er  worden zeer kleine, zeer gecontroleerde cilinders in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt nieuw collageen aangemaakt waardoor de rimpels verminderen en uw huid egaler en strakker wordt. Tegelijkertijd wordt het huidoppervlak vernieuwd, waardoor uw huidstructuur gladder wordt en ongewenste pigmentvlekken verminderen.

Een behandeling vermindert rimpels en zorgt voor een stevigere huid met gladdere huidtextuur. Tevens worden ongewenste pigmentvlekken aangepakt.

Een behandeling verwijdert geen diepe “actieve” rimpels. Hiervoor is een behandeling met injecties nodig (zie Antirimpelbehandeling met spierontspanners). Deze behandelingen kunnen zeer goed gecombineerd worden.

De laserbehandeling beperkt zich niet alleen tot het gezicht, het is ook mogelijk om hals en decolleté te behandelen.

Tijdens de behandeling wordt door de patiënt, arts en personeel een speciale bril gedragen die de ogen tegen het laserlicht moet beschermen. Tijdens de behandeling zult u een warmtesensatie ervaren. Dit kan als pijnlijk worden ervaren. Voor de behandeling wordt meestal een verdovende crème aangebracht die 1,5h voordien door de patiënt thuis wordt aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.
De behandeling zelf duurt ongeveer 15 tot 60 minuten.

Niet ablatief: na de behandeling kan u een gevoel van warmte, spanning van de huid of enige roodheid ervaren van het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling verdwijnen. De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas na 3 maand zichtbaar zijn. 

Ablatief: Naargelang de diepte en uitgebreidheid van het letsel zal een oppervlakkige tot diepere wonde van de huid ontstaan. Deze wonde geneest na enkele dagen tot enkele weken tijd, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling vertonen die 3-5 dagen kan blijven. Ook ontstaan er na de behandeling korstjes. Deze korstjes verdwijnen na 4 dagen tot 1 week. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Na 4 – 6 weken zal de huid volledig zijn hersteld. Roodheid kan langer aanwezig blijven.

• Zon dient voordien minstens 6 weken vermeden te worden en/of dagelijks gebruik van SPF50. Blootstelling aan UV licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte moet vermeden worden gedurende 3 maand na de behandeling. Gebruik dagelijks een SPF50.
• U dient 1 week voor de behandeling te stoppen met producten op basis van vitamine A (retinol, tretinoine), fruitzuren, peelings
• U draagt geen make-up op de dag van de behandeling
• Bij donkere huidtypes wordt voordien en nadien een blekende crème voorgeschreven.
• Herpes profylaxe bij behandeling aan de bovenlip bij gevoelige personen

Niet ablatief: 3 tot 5 behandelingen met een tussentijd van 4-6 weken kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Ablatief: Meestal volstaan 1-2 behandelingen. Bij diepere rimpels kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen moet een interval van minstens 6 weken zijn. Bij diepe rimpels is het interval meestal 3 maand.

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse en de Mixto Pro op de markt werden gebracht, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. 

Huidverbetering Dr Bracke dermatologie
rimpels Dr Bracke dermatologie

Voor en na – 3 behandelingen met fractionele niet ablatieve laser (FRAX 1550)

rimpel behandelen laser

Voor en na – 2 behandelingen met de fractionele ablatieve laser (MIXto Pro)

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.