Lasertherapie

LASERCENTRUM

Wij zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen en beschikken hierbij over innovatieve lasertechnieken om diverse huidaandoeningen doelgericht en veilig te behandelen. 

Dr. S. Bracke heeft meer dan 10 jaar ervaring in alle mogelijke laserbehandelingen voor de huid. Ze is ook lid van de European Society for Lasers and Energy Based Devices (ESLD).

Onze Award-winning medische lasers

In onze praktijk voor dermatologie en plastische en reconstructieve heelkunde wordt u behandeld met de meest efficiente en hoogstaande medische toestellen op de markt. Niet alle huidproblemen kunnen door één en dezelfde laser kan worden behandeld. Wij hebben daarom verschillende medische lasers ter beschikking en kunnen bijgevolg deskundig de juiste laser of techniek kiezen voor een optimaal resultaat.

Alle onze lasers hebben uiteraard CE keuring en zijn FDA approved. Klinische studies werden uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen door artsen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften. Elk van onze toestellen won minstens één “Aesthetic Award”.

Onze lasers en hun Aesthetic awards

De “Aesthetics Awards” is de meest prestigieuze en langst bestaande prijsuitreiking in de esthetische geneeskunde.

Welke huidproblemen kunnen we behandelen met lasers:

Nordlys Ellipse

SWT/IPL, Nd:YAG, YAG Fractionele niet ablatieve laser 1550nm

Won de Aesthetic Awards voor
“Energy-based device of the year”

Slim Evolution II MiXto Pro – CO2

Fractionele ablatieve CO2 laser

Won 3X Aesthetic Awards voor
“Best Non-Surgical Facial Rejuvenation Enhancement”

Starwalker QX

Q switched laser (nano- en picoseconde laser)

Won de Aesthetic Awards voor
“Best New technology”

GentleLase Pro

Alexandriet laser

Deze krachtpatser is wereldwijd erkent als de gouden standaard voor laserontharing

Laserbehandelingen: Belgische wetgeving

Lasergeneeskunde is en blijft een vorm van geneeskunde. Bij een laserbehandeling gaat het om een medische behandeling, waarmee we gecontroleerd delen van de huid behandelen.

Enkel na correcte diagnose van uw huidaandoening door een dermatoloog met keuze en bespreking van de meeste gepaste, efficiente en billijke behandeling, al dan niet door medicatie, zou er mogen worden overgegaan tot laserbehandelingen.  

Omwille van mogelijke risico’s, sterkte kwaliteitsverschillen tussen de lasers op de markt en nood aan kennis over eventuele andere en meer geschikte medische behandelingen voor een bepaald probleem, stelt de Belgische Wetgeving en de Hoge Gezondheidsraad dan ook dat alle laserbehandelingen enkel door artsen of onder toezicht en verantwoordelijkheid van een arts mogen gebeuren, inclusief het verwijderen van een tattoo en laserontharing met krachtige lasers.

Wordt een laserbehandeling terugbetaald door de mutualiteit?

Met uitzondering van het verwijderen van aangeboren wijnvlekken op zichtbare plaatsen, bestaat er voor laserbehandelingen van huidafwijkingen geen specifieke RIZIV-nomenclatuur, wat betekent dat deze behandelingen niet terugbetaald worden door uw ziekenfonds. Voor sommige medische indicaties is er echter soms een deel terugbetaald .