Lasercentrum

Wij zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen en beschikken hiervoor over innovatieve lasertechnieken om diverse huidaandoeningen doelgericht en veilig te behandelen.

Dr. S. Bracke heeft meer dan 10 jaar ervaring in alle mogelijke laserbehandelingen voor de huid. Ze is ook lid van de European Society for Lasers and Energy Based Devices (ESLD).

Laserbehandelingen: Belgische wetgeving

Lasergeneeskunde is en blijft een vorm van geneeskunde. Bij een laserbehandeling gaat het om een medische behandeling, waarmee we gecontroleerd delen van de huid behandelen.

Enkel na correcte diagnose van uw huidaandoening door een dermatoloog met keuze en bespreking van de meeste gepaste, efficiente en billijke behandeling, al dan niet door medicatie, zou er mogen worden overgegaan tot laserbehandelingen.

Omwille van mogelijke risico’s, sterke kwaliteitsverschillen tussen de lasers op de markt en nood aan kennis over eventuele andere en meer geschikte medische behandelingen voor een bepaald probleem, stelt de Belgische Wetgeving en de Hoge Gezondheidsraad dan ook dat alle laserbehandelingen enkel door artsen of onder toezicht en verantwoordelijkheid van een arts mogen gebeuren, inclusief het verwijderen van een tattoo en laserontharing met krachtige lasers.

Onze award-winning medische lasers

In onze praktijk voor dermatologie en plastische en reconstructieve heelkunde wordt u behandeld met de meest efficiente en hoogstaande medische toestellen op de markt. Niet alle huidproblemen kunnen door één en dezelfde laser kan worden behandeld. Wij hebben daarom verschillende medische lasers ter beschikking en kunnen bijgevolg deskundig de juiste laser of techniek kiezen voor een optimaal resultaat.

Alle onze lasers hebben uiteraard CE keuring en zijn FDA approved. Klinische studies werden uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen door artsen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften. Elk van onze toestellen won minstens één “Aesthetic Award”.

Wordt een laserbehandeling terugbetaald door de mutualiteit?

Met uitzondering van het verwijderen van aangeboren wijnvlekken op zichtbare plaatsen, bestaat er voor laserbehandelingen van huidafwijkingen geen specifieke RIZIV-nomenclatuur, wat betekent dat deze behandelingen niet terugbetaald worden door uw ziekenfonds. Voor sommige medische indicaties is er echter soms een deel terugbetaald .

Tattoo of PMU verwijderen

Heeft u spijt van uw tattoo of permanente make-up (PMU) en wenst u deze correct en betrouwbaar te laten verwijderen?

Met het gebruik van de geavanceerde lasertechniek en ons unieke behandelprotocol kunnen wij een behandeling snel en veilig uitvoeren.

Permanente ontharing

In De Huidkliniek wordt u behandeld met een medische laser, enkel voor gebruik in artsenpraktijken, voor een snelle, veilige, definitieve of permanente laser ontharing. Het toestel werkt sneller en efficiënter in vergelijking met huidige lasers of IPL toestellen.

Couperose, roodheid of rosacea

Couperose wordt gekenmerkt door verbrede bloedvaatjes in de gelaat. Het wordt beschouwd als een milde variant van rosacea. Het kan zich uiten door de voortdurende aanwezigheid van een rode wangen of diffuse…

Spataders

De Huidkliniek beschikt over een geavanceerde Nd:YAG laser voor de behandeling van spataders, beenvaten en varices.

Varices (spataderen) kunnen primair zijn (ontstaan zonder duidelijke aanleiding of oorzaak), of secundair aan een andere aandoening…

Vasculaire letsels

Vasculaire laesies zijn het resultaat van talrijke of grote vaten die zich direct onder uw huid vormen. Deze laesies kunnen overal op het lichaam voorkomen en kunnen vele vormen aannemen, zoals wijnvlekken…

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn vlakke, (licht)bruine, onregelmatige vlekken die voorkomen op de huid, voornamelijk op het gezicht, de handen en de nek.  De Huidkliniek beschikt over verschillende technieken om pigmentvlekken te verwijderen.

Verheven huidletsels

Het laserlicht van de CO2-laser kan heel gericht de bovenste laag van de huid afschaven door verdamping. Met de laser kan een huidletsel met uiterste precisie verwijderd worden. Daarom wordt deze techniek vaak gebruikt voor het verwijderen van goedaardige letsels in het gezicht.

Huidverjonging

Heeft u last van rimpels rond de ogen, wangen en mond? Of van een zonbeschadigde huid ter hoogte van het gelaat? Dan kan een laserbehandeling helpen om uw huid er opnieuw jonger te laten uitzien.

(Acne) Littekens, striemen, brandwonden

Als we een ongeluk krijgen of een wondje hebben, herstelt ons lichaam de schade zo snel mogelijk. Ons lichaam richt zich op snel herstel, een litteken, en niet op mooi herstel. Acne-littekens zijn het gevolg van een lichaamsreactie op…

Schimmelnagels

Schimmelnagels komen veelvuldig voor en kunn enhinderlijk zijn voor de patiënt. 

Naast orale en lokale therapie beiden wij onze patienten ook de mogelijkheid schimmelnagels te behandelen met lasertherapie.