Ulthera®

Ulthera® of Ultherapie® is een behandeling die op natuurlijke wijze, zonder operatie en zonder hersteltijd, zorgt voor huidverstrakking en lifting in het gelaat, de hals en het decolleté.

De veiligheid en resultaten van Ultherapie® zijn vastgesteld aan de hand van klinische studies en wereldwijd zijn er meer dan 900.000 behandelingen uitgevoerd.

Ultherapie® is door de FDA goedgekeurd om de kaaklijn, de wenkbrauwen, de huid van de hals en de onderkant van de kin te liften en te verstrakken, alsook de lijntjes en rimpels op het decolleté te verminderen.

Hoe werkt ultherapy?

Naarmate we verouderen (vanaf 25 jaar reeds), vermindert de hoeveelheid collageen en elastine in onze huid, waardoor de huid slapper wordt.

Ultherapie® maakt gebruik van micro-gefocuste ultrasoundenergie in de diepere huidlagen om zo de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren. Het maximale effect wordt daarom pas na zes maanden bereikt. De ultrasone golven worden in de verschillende huidlagen aangebracht onder strikte echografische controle. Ultherapie® kan u met slechts één behandeling helpen uw hals, de onderkant van uw kin en uw wenkbrauwen te liften en verstrakken, alsook de lijntjes en rimpels op uw decolleté te verminderen

Een goede kandidaat voor Ultherapie® is iemand met een huid de er minder stevig uitziet of aanvoelt. Een verlaagde wenkbrauwlijn, minder strakke kaaklijn, losse huid onder de kin of in de hals, rimpels op het décolleté zijn allemaal tekens van huidverslapping.

Het beste resultaat wordt bereikt bij relatief jonge patiënten (30 tot 60 jaar) die nog een goede collageen-aanmaak hebben. Deze behandeling kan ook gezien worden als een ‘preventieve‘ behandeling van huidveroudering en kan reeds op jonge leeftijd toegepast worden. Ultherapie® kan, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen, ook in de zomer en bij donkere huidtypes uitgevoerd worden.

Het grote voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat de huid niet beschadigd wordt en de patiënt zijn of haar dagdagelijkse activiteiten dus niet moet onderbreken.

  • Het liften van uw wenkbrauwen
  • Het verstrakken van de onderkant van uw kin
  • Het liften en verstrakken van uw hals
  • Het verminderen van lijntjes en rimpels op uw decolleté
  • Een behandeling kan 30 min (voor een wenkbrauwlift) tot 1u30 (volledig gezicht en hals) duren.

De behandeling is licht pijnlijk en veroorzaakt onmiddellijk na de behandeling een lichte zwelling en roodheid die enkele uren tot een dag of zelfs enkele dagen kan duren. Om uw comfort te verhogen, kan uw arts u aanbevelen om een pijnstiller te gebruiken voorafgaand aan de behandeling.

Met Ultherapie® is er geen hersteltijd! U kunt uw gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na uw behandeling voortzetten en er zijn geen beperkingen of speciale vereisten na de behandeling. Direct na de behandeling kan uw huid er rood uitzien, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. Sommige patiënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

Na een 6 tal maanden zijn de resultaten te zien van een gelifte en strakkere huid die een jeugdigere uitstraling en strakkere look geeft.  Na 3 maand kan u de eerste verbteringen beginnen opmerken.  De effectiviteit is daarbij afhankelijk van mens tot mens. Aspecten zoals de kwaliteit van je huid, je leeftijd of je al dan niet rookt spelen allemaal een rol in de doeltreffendheid van de methode. Uw natuurlijk verouderingsproces zal bepalen hoelang het resultaat zichtbaar zal zijn.

De meeste patiënten hebben slechts één behandeling nodig. Afhankelijk van de mate van huidverslapping en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

Ultherapie® werd in de USA goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), de meest strenge controle-instantie ter wereld. Daarnaast heeft Ultherapie® de nodige CE-certificering bekomen in Europa. Er is wereldwijd reeds veel ervaring met Ultherapie® er zijn uitgebreide wetenschappelijke studies die de effectiviteit alsook de veiligheid documenteren.

Ultherapie® kan niet vergeleken worden met niet-medische toestellen (HIFU) die bijvoorbeeld gebruikt worden in schoonheidscentra. Bij Ultherapie® is er real-life imaging onder echogeleide waardoor de juiste huidlaag wordt behandeld. Bij HIFU wordt er jammergenoeg ‘blind’ behandeld en zal vaak niet op de juiste plaats behandeld worden. Elke patient is namelijk uniek en heeft een op maat gemaakte behandeling nodig waardoor continu gekeken wordt of we op de juiste diepte behandelen.

Op een verkeerde diepte behandelen kan enerzijds zorgen voor geen effect, maar kan ook lijden tot bijwerkingen.

Dit maakt Ultherapie® zowel veel veiliger als veel effectiever. Voor meer informatie www.ultherapy.com

Voor en na 1 behandeling van kaaklijn (wangen en onderkin)
Voor en na 1 behandeling van hals
Voor en na 1 behandeling van wenkbrauwen
Voor en na 1 behandeling van Decollete

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.