Vasculaire letsels

Vasculaire letsel zijn het resultaat van talrijke of grote vaten die zich direct onder uw huid vormen. Deze laesies kunnen overal op het lichaam voorkomen en kunnen vele vormen aannemen, zoals wijnvlekken (naevus flammeus), gesprongen haarvaatjes (spider naevus), diffuse roodheid (zie couperose), teleangiectasieën (zie couperose), cherry angiomen (angioma senilis),…

Angioom Koksijde laser
Angioom laser
spider laser bloedvat
spider naevus Koksijde
bloedvat oog laser
blauw oog laser

De behandeling

Afhankelijk van het soort bloedvatletsel kiest de arts uit 3 verschillenden lasertechnieken, namelijk de Nd:YAG 1064 nm of  korte lichtflitsen PR 530 of VL 555 (SWT® technologie genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd). Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in uw probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. 

Veel verschillende problemen kunnen worden behandeld. De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als uw huid minder gebruind is, is het contrast tussen de bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is. Neem contact op met Dr. Bracke om te bespreken of u in aanmerking komt voor een behandeling.

Vaak kunnen met slechts één lichtflits meerdere vaatjes tegelijk worden behandeld. De behandeltijd hangt af van het te behandelen oppervlak en het aantal afzonderlijke vaatjes dat moet worden behandeld. Eén behandelsessie duurt doorgaans 15 tot 20 minuten.

Het is van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Een gebruinde huid absorbeert meer licht, waardoor de behandeling minder effectief en minder prettig wordt. Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied. Daarom worden doorgaans geen behandeling verricht in de zomermaanden. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Het is tevens aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken. Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de arts voorgeschreven zalf te gebruiken.

Het aantal behandelingen hangt af van de plaats en het aantal te behandelen bloedvaatjes. Meestal zijn 1 of 2 behandelingen voldoende.

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een elastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Voor meer info zie www.ellipse.com

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.