Medische peelings
Behandeling door Dr. S. Bracke of de huidtherapeut-verpleegkundige. Enkel na voorafgaande 'intake huidverbeterende behandeling'.
Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.
Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnen van de poriën, verminderen van acne, verbeteren pigmentvlekken, rimpels en oppervlakkige littekens. Afhankelijk van de concentratie en de werkzame bestanddelen, behandelt de arts de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen (oppervlakkige, medium en diepe peelings). Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).
Waarom kiezen voor een peeling?
- Verbetert de hydratatie, stimuleert collageen en elastine productie in de huid
- Voor een mooie en stralende huid
- Speelt een belangrijke rol bij de aanpak van acne en het verfijnen van poriën.
- Geeft de huid een mooie boost
Welke peeling past bij mij?
- Glycolzuren met eventueel extra citroenzuur (bij pigmentproblemen)
- Doffe huid: u krijgt een gladdere, stralende huid
- Milde pigmentatie: u krijgt een egalere teint
- Minder opvallende acnerestlittekens
- Rosacea en gevoelige huid
De basis van deze peeling is salicylzuur. Geschikt voor een vette huid, acne, comedonen, verstopte poriën met als resultaat minder onzuiverheden, kleinere en zuivere poriën.
De Renew skin TCA peel is dé peeling om in te zetten wanneer de gehele huidconditie aangepakt kan worden. De peeling zorgt voor een nieuwe huid met een frisse, egale en gladdere structuur.
- Op basis van TCA en/of phenol
- Huidveroudering: minder opvallende lijntjes en rimpels
- Milde tot matige pigmentatie: u krijgt een egalere teint
- Doffe huid: u krijgt een gladdere, stralende huid
- Grove poriën en oppervlakkige acne-littekens: verbetering van de huidstructuur


Oppervlakkige tot medium peeling
Fruitzuren of alpha-hydroxyzuren worden al sinds de oudheid toegepast als cosmetisch middel voor een mooie, gezonde en gladdere huid. Voorbeelden van fruitzuren zijn: glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur en salicylzuur. Glycolzuur is de kleinste molecule alpha-hydroxyzuur, bijgevolg dringt ze het beste van allemaal in de huid.
Het doel van een fruitzuurpeeling is om de bovenste huidlaag te vernieuwen waardoor oppervlakkige onregelmatigheden zoals bruine plekken, acneletsels en fijne rimpels vervagen. Nadien ziet de huid er frisser en levendiger uit, gladder en steviger, minder vet en met minder restlittekens van acne.
De fruitzuurpeelings die we gebruiken zijn niet toxische, peelings op basis van glycolzuur (35%-50% en 70%) of salicylzuur 20% en worden ook wel “lunchtime peelings” genoemd. Dit zijn relatief kortdurende behandelingen met weinig nevenwerkingen en een kleine kans op irritatie en snel herstel. Zij vormen bijgevolg geen hinder voor het professioneel en sociale leven.
Voor een optimaal resultaat zijn meestal drie tot vier behandelingen nodig, met telkens twee weken tussen elke behandeling. Bij iedere peeling-sessie wordt de tijd van applicatie en/of de concentratie van het product verhoogd.
Medium tot diepere peeling
De medium tot diepere peelings peelings die we gebruiken bevatten als voornaamste bestanddeel trichloorazijnzuur (TCA) en/of phenol. TCA is een non-toxische chemische stof die door medische professionals wordt toegepast om therapeutische peelings uit te voeren. TCA vormt de gouden standaard in de behandeling van diverse aandoeningen. Afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid en concentratie kan een milde tot medium peeling bekomen worden.
Na deze peeling zal uw huid wat beginnen schilferen en wat rood zien. De roodheid mag gecamoufleerd worden. Nadien zal uw huid er steviger, gladder, zuiverder en jonger uitzien!
Overweegt u een deze behandeling?
Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend intake gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om de behandeling toe te lichten.