peelings

Behandeling door Dr. S. Bracke of de huidtherapeut-verpleegkundige. Enkel na voorafgaande consultatie: ‘intake esthetische behandeling’.

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen. 

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht  met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnen van de poriën, verminderen van acne, verbeteren pigmentvlekken, rimpels en oppervlakkige littekens.  Afhankelijk van de concentratie en de werkzame bestanddelen, behandelt de arts de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen (oppervlakkige, medium en diepe peelings). Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Oppervlakkige peeling

Fruitzuren of alpha-hydroxyzuren worden al sinds de oudheid toegepast als cosmetisch middel voor een mooie, gezonde en gladdere huid. Voorbeelden van fruitzuren zijn: glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur en salicylzuur. Glycolzuur is de kleinste molecule alpha-hydroxyzuur, bijgevolg dringt ze het beste van allemaal in de huid.

Het doel van een fruitzuurpeeling is om de bovenste huidlaag te vernieuwen waardoor oppervlakkige onregelmatigheden zoals bruine plekken, acneletsels en fijne rimpels vervagen. Nadien ziet de huid er frisser en levendiger uit, gladder en steviger, minder vet en met minder restlittekens van acne.

De fruitzuurpeelings die Dr. Bracke gebruikt zijn niet toxische, oppervlakkige peelings op basis van glycolzuur (35%-50% en 70%) en worden ook wel “lunchtime peelings” genoemd. Dit zijn relatief kortdurende behandelingen met weinig nevenwerkingen en een kleine kans op irritatie en snel herstel. Zij vormen bijgevolg geen hinder voor het professioneel en sociale leven.

Voor een optimaal resultaat zijn meestal drie tot vier behandelingen nodig, met telkens twee weken tussen elke behandeling. Bij iedere peeling-sessie wordt de tijd van applicatie en/of de concentratie van het product verhoogd. 

Medium peeling

De medium peelings die Dr. Bracke gebruikt bevatten als voornaamste bestanddeel trichloorazijnzuur (TCA).

TCA is een non-toxische chemische stof die door medische professionals wordt toegepast om therapeutische peelings uit te voeren. TCA vormt de gouden standaard in de behandeling van diverse aandoeningen. Afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid en concentratie kan een milde tot medium peeling bekomen worden. 

Na deze peeling zal uw huid wat beginnen schilferen en wat rood zien. De roodheid mag gecamoufleerd worden. Nadien  zal uw huid er steviger, gladder, zuiverder en jonger uitzien!

Diepe peelings

Voor diepe peelings verwijst Dr.Bracke graag naar Dr. Casaer Bob, plastisch chirurg. 

Chemische peeling
Medische peeling: voor en na 3 behandelingen
Medische peeling: voor en na 3 behandelingen
Scroll naar top