Ooglidcorrectie - Blepharoplastie

Behandeling door Dr. B. Casaer. Enkel na voorafgaande consultatie.

Ooglidcorrecties zijn een van de meest uitgevoerde ingrepen in de plastische chirurgie. In de Huidkliniek kan u terecht voor zowel chirurgische als niet chirurgische ooglidcorrecties.

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel van de bovenste of onderste oogleden wordt verwijderd. Het doel van de ingreep is om een meer jeugdige uitstraling te creëren door het verminderen van de tekenen van veroudering en vermoeidheid die veroorzaakt kunnen worden door overhangende oogleden. Een ooglidcorrectie kan ook functionele voordelen bieden, zoals het verbeteren van het gezichtsveld als gevolg van zware of hangende oogleden die het zicht belemmeren.

Verloop van de behandeling

De procedure wordt in De Huidkliniek uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt meestal ongeveer een uur. De chirurg maakt incisies in de natuurlijke plooien van de oogleden, verwijdert overtollige huid en vetweefsel, en sluit de incisies met fijne hechtingen. Na de ingreep kan er sprake zijn van tijdelijke zwelling en blauwe plekken, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen tot een week.

Een ooglidcorrectie is over het algemeen een veilige procedure. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen en de risico’s en voordelen van de procedure zorgvuldig te bespreken voordat u besluit om de ingreep te ondergaan.

De behandeling

Chirurgische ingreep:

  • Onder plaatselijke verdoving verwijdert Dr. Casaer de overtollige huid en het uitpuilende vet. Het wondje wordt gesloten met hechtingen en afgeplakt met kleine pleistertjes. U kan de ogen openen.
  • De eerste week kan u roodheid, blauwverkleuring en zwelling verwachten rondom de ogen. Na een week worden de pleistertjes en de hechtingen verwijderd.

PlexR soft surgery:

  • Gebruik van een medisch plasma apparaat, enkel geschikt bij zeer milde huidoverschat aan de oogleden. 
  • In de eerste 5-7 dagen zal u zwelling en korstjes hebben ter hoogte van de behandelde zone. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan.

Chirurgische ingreep:

  • Dr. Casaer verwijdert het overtollige vet langs de binnenzijde van het ooglid. Indien nodig wordt ook de huid zelf verstrakt. Deze ingreep gebeurt enkel in het ziekenhuis.

Fillers:

  • Wallen als gevolg van volumeverlies kunnen behandeld worden met fillers of eigen vetweefsels in de traangoot.

PlexR soft surgery of CO2 laser

Afhankelijk van de mate van verslapping en rimpeltjes kiezen we voor een medisch plasma apparaat of CO2 laser.

In de eerste 5-7 dagen zal u zwelling en korstjes hebben ter hoogte van de behandelde zone. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan.

Is een ooglidcorrectie iets voor mij?

De ogen zijn voor vele mensen het eerste aandachtspunt in een ontmoeting en zijn tevens de belangrijkste vorm van expressie van het gelaat. Mensen hebben vaak geen probleem met het ouder worden, maar er “vermoeid” of “triestig” uitzien vindt niemand aangenaam. Er vermoeid uitzien, terwijl je in feite bruist van de energie, geeft frustraties zowel bij vrouwen als bij mannen.

Een eerlijk consult is de basis voor een succesvolle behandeling. Komt u in aanmerking voor een ingreep? Welk resultaat kunt u verwachten? Hoe lang duurt het herstel?

U kan geheel vrijblijvend een afspraak maken bij Dr. Casaer om alle mogelijkheden te bespreken.

Overweegt u deze ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.