Permanente ontharing
Laserontharing

In De Huidkliniek staat kwaliteit op nummer 1. Daarom beschikken wij over 2 toestellen voor permanente laser ontharing om u het meest optimale resultaat te kunnen bieden.

Welke toestellen?

De GentleLasePro alexandriet laser is de absolute top in laserontharen, omwille van zijn kracht, snelheid en efficiëntie. Daarom wordt hij ook de “Rolls-Royce” onder de ontharingslasers genoemd. Het is de meest krachtige medische ontharingslaser wereldwijd met een vermogen van bijna  17000 watt. Laserbehandelingen met een alexandriet laser worden momenteel door alle wetenschappelijke studies erkend als de meest doeltreffende methode voor definitieve ontharing.

GentleLasePro


Nordlys van Ellipse is een geavanceerd medisch laserplatform dat gebruik maakt van Selective Waveband Technology (SWT). Dat zijn ultra-gebundelde lichtflitsen met een brede golflengte voor zeer veilig maar efficiënt ontharen.
Afhankelijk van uw huidtype, haarkleur en haardikte wordt voor u het beste systeem gekozen.

permanente ontharing
Nordlys van Ellipse

De behandeling

Krachtige medische toestellen mogen volgens de Belgische wetgeving enkel in artsenpraktijken gebruikt worden. Enkel deze krachtige toestellen hebben bewezen voor een stabiele, langstermijn of permanente haarreductie te kunnen zorgen, dit in tegenstelling tot bv een diode, IPL of andere ontharingstechnieken die onder meer in schoonheidsinstituten gebruikt worden en waarvan het resultaat bijgevolg teleurstellend kan zijn.

Er kan online echter wel verwarring veroorzaakt worden. Laat u bv niet vangen aan de term ‘diode-alexandriet’. Een diode kan werken in hetzelfde golflengte spectrum van een alexandriet laser (755 nm) maar is niet te vergelijken met de kracht van de echte alexandriet laser die gebruikt maakt van een alexandriet kristal.

Het toestel vernietigt met korte lichtflitsen de haarzakjes van je haar. De haartjes die in de actieve groeifase zitten worden hiermee vernietigd en groeien niet meer terug.

Het licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuwe haar meer kan maken.

Omdat de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht door melanine, moet er melanine in het haar zitten. Dat betekent dat lichtblond, rood, grijs of wit haar niet op een laserbehandeling reageert. 

Dankzij de krachtige werking van de GentleLase Pro kunnen ook fijne haartjes verwijderd worden. De GentleLase Pro wordt daarom ook gezien als één van de meest krachtige lasers ter wereld.

Behandeling van bovenlip duurt ongeveer 5 minuten, terwijl een behandeling van beide onderbenen ongeveer 30 minuten duurt.

Elke haar heeft een levenscyclus: het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld. De behandelingen moeten dus met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans 5 (lichaam) tot 8 (gelaat) behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden. 

Na één sessie zijn gemiddeld 20% van de haren weg.

Het is belangrijk om vanaf vier weken vóór de permanente ontharing of laser ontharing geen haren meer uit te trekken, te epileren, te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig die kunnen worden vernietigd. Het is ook van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Anders neemt uw gebruinde huid het licht op in plaats van uw haar. Daarnaast raden we aan om gedurende vier weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor 30).

Hoewel iedereen een persoonlijke pijnbeleving heeft, is een verdoving niet nodig. De meeste mensen beschrijven permanente ontharing of laser ontharing als goed te verdragen, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Onder toestellen voor ontharing bestaan heel wat kwaliteitsverschillen. Deze kwaliteitsverschillen uiten zich in de efficiëntie van de behandeling en de wijze van genezingsreactie. Omwille van de mogelijke risico’s, kwaliteitsverschillen en nood aan informatiegeving over eventuele andere en meer geschikte (medische) behandelingen voor een bepaald probleem, stelt de Belgische Wetgeving en de Hoge Gezondheidsraad dan ook dat alle laserbehandelingen enkel in een artsenpraktijk mogen gebeuren, inclusief  laserontharing met krachtige lasers.

Zie prijslijst balk bovenaan.

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze verpleegkundige-huidtherapeut.  Boek hier uw intake ontharing. 

Definitieve ontharing met de laser - voor en na 5 sessies

Overweegt u deze behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.