zonbeschadigde huid & pigmentvlekken

De Huidkliniek heeft de laatste nieuwe en meest geavanceerde laser aangeschaft voor de behandeling van pigmentvlekken, zonbeschadigde huid en huidverjonging. Onze huid veroudert door blootstelling aan de zon en een afnemende productie van collageen. Met de Ellipse behandelingen voor een zonbeschadigde huid (huidverjonging of photorejuvenation) behoudt u een jongere en frissere uitstraling.

Bij de behandeling voor een zonbeschadigde huid worden pigmentvlekken (bv ouderdomsvlekken of solaire lentigines) en roodheid verwijderd, waardoor uw huid er gladder en egaler uitziet. Gezichtsbehandelingen zijn het populairst, maar alle delen van het lichaam kunnen worden behandeld. Hiervoor richt Ellipse korte, veilige lichtflitsen (door Ellipse een Selective Waveband Technology genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes door de hemoglobine in de fijne bloedvaten en de melanine in de ouderdomsvlekken worden geabsorbeerd. Wanneer cellen met veel melanine of hemoglobine worden behandeld, wordt de doelstructuur binnen enkele duizenden van een seconde opgewarmd en vernietigd.

De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als uw huid minder gebruind is, is het contrast tussen de ouderdomsvlekken/bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is.

Deze behandeling werkt niet bij melasma of post-inflammatoire hyperpigmentatie. Hiervoor beschikken wij over andere goede behandelingen.

Een volledige gezichtsbehandeling duurt ongeveer 15 minuten. Na de eerste behandeling zult u al een verbetering zien, maar voor een optimaal effect kunnen er twee to drie behandelingen nodig zijn.

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een elastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Het is van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten).  Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden in het behandelde gebied. Daarom worden doorgaans geen behandeling verricht in de zomermaanden. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Na de behandeling worden de pigmentlekken eerst wat donkerder. U mag deze gerust camoufleren. De huid is namelijk niet beschadigd. In de loop van de komenden 1-2 weken verdwijnen de pigmentvlekken. Om uw jeugdige uitstraling te behouden, kunt u ervoor kiezen om jaarlijks een à twee onderhoudsbehandelingen te laten doen.

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Voor meer info zie www.ellipse.com

pigmentvlekken laser
pigmentlekken laser

Voor en na – 1 behandeling

pigmentvlekken Dr Bracke
Dermatologie Dr. Bracke

Voor en na – 1 behandeling

Scroll naar top