Huidverbeterende gelaatsbehandelingen

In De Huidkliniek kan u terecht voor huidverbeterende gelaatsbehandelingen. We bieden huidverbeterende behandelingen aan voor vele problemen zoals huidveroudering, acne-littekens, doffe huid, grove poriën, zonneschade en pigmentvlekken. Wij gebruiken enkel producten waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk is bewezen. Onze producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen. Bijgevolg mogen veel van deze producten enkel in een artsenpraktijk gebruikt worden.

De behandelingen die wij aanbieden richten zich specifiek op het versterken van de huid, het optimaliseren van de celfuncties van de huid en een verkrijgen van een gezonde huid.

Dr Bracke Dermatologie

"Onze behandelingen werken in op de diepere huidlagen"

Dr. S. Bracke

Huidverbetering en huidverzorging worden vaak in één adem genoemd. Er zijn echter nogal wat verschillen. Niet-artsen werken voornamelijk met huidverzorging. Deze behandeling gaan enkel tijdelijk verzachten of verzorgen, maar gaan uw huid niet langdurig verbeteren of behandelen. Ze werken namelijk enkel in de op bovenste, dode huidlaag. Wenst u uw huid gezond te maken en/of een verbetering te zien van uw huidtextuur, pigmentatie, of rimpels dan heeft u sterkere producten nodig. Een arts kan u behandelen met actieve ingrediënten in hoge concentraties die inwerken op de diepere huidlagen en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblemen. Deze huidverbeterende producten schudden je huid wakker en stimuleren haar zodat ze weer optimaal kan functioneren. Onze filosofie is het ontwikkelen van een gezonde, jeugdige en stralende huid.

Wat is een gezonde huid?

  • Zacht en glad van textuur: zachte en compacte hoornlaag, continue celvernieuwing
  • Stevig en strak: voldoende en optimaal functionerend collageen en elastine
  • Egaal: weinig tot geen ongelijke pigmentatie
  • Gehydrateerd: sterke barrièrefunctie en hydratatie van binnenuit
  • Vrij van aandoeningen

De eerste stap naar een mooie huid is het bepalen van je huidconditie met het medische huidanalyse toestel VECTRA 3D. Deze wetenschappelijk onderbouwde medische huidanalyse geeft een gedetailleerd beeld van uw huidconditie en probleemgebieden. Na de huidanalyse geven we je vrijblijvend behandel- of productadvies.

Behandelingen

Door een thuisbehandeling voorgeschreven door de arts te combineren met een praktijkbehandeling zal er sneller een mooi resultaat geboekt worden. We bieden behandelingen aan voor onzuivere huid bij jongeren en volwassenen. Een behandeling bestaat meestal eerst uit een diepte-reiniging, aangevuld met een peeling. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 praktijkbehandelingen nodig om de 4 weken.

Diepte-reiniging

Bij een dieptereiniging worden mee-eters of comedonen op een professionele manier verwijderd. Het reinigen van de huid en verwijderen van onzuiverheden is immers de basis van elke acnébehandeling. Een  behandeling bestaat uit een grondige reiniging met stoom, manueel verwijderen  van de comedonen of cysten, aangevuld met een scrub en een masker.

Peeling

Onze peeling obv glycolzuur (35%, 50% en 70%)  zorgt voor een gladde huidstructuur, brengt de talgproductie in balans en vermindert onzuiverheden. Lichte roodheid na de behandeling is mogelijk.

Afhankelijk van de diepte en uitgebreidheid van de acné-littekens hanteren we verschillende technieken: niet-ablatieve fractionale laserbehandeling, PLEXR, chemische peeling, TCA-cross en/of microneedling. Een combinatie van technieken is vaak nodig voor een optimaal resultaat. Er zijn steeds meerdere behandelingen nodig.

 Voor meer info over onze behandelingen van acne-littekens: lees dit blogbericht

Na een reiniging van de huid en een massage wordt een therapeutisch masker aangebracht en nadien een milde peeling. Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig voor een mooi resultaat.

Het therapeutisch masker
Dit masker bevat als hoofdbestanddel havermelk. Havermelk is een perfecte vochtinbrenger, maar werkt ook als een antioxidant. Dit unieke product combineert helende plantenextracten en provitaminen zoals komkommer, arnica en panthenol om de huid te kalmeren.

De peeling
Deze milde peeling versterkt de huid en zorgt voor een stralend uiterlijk. Deze meervoudige behandeling voorkomt ontstekingen en bestrijdt bacteriën. U kan een verbetering van de huidtextuur verwachten, een verheldering van de huid, en een meer egale huidtoon.

Voor de rijpere huid met fijne lijntjes en eventueel pigmentvlekken, die nood heeft aan hydratatie, bieden we een milde tot medium peeling aan. Na een reiniging van de huid en een massage wordt een therapeutisch masker aangebracht en nadien een peeling. Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Het therapeutisch masker 

Dit masker bevat als hoofdbestanddel havermelk. Havermelk is een perfecte vochtinbrenger, maar werkt ook als een antioxidant. Dit unieke product combineert helende plantenextracten en provitaminen zoals komkommer, arnica en panthenol om de huid te kalmeren en een rustige uitstraling te geven.

De peeling

Onze milde tot medium peeling is speciaal geformuleerd om de vochtarme en rijpere huid te behandelen. Over het algemeen is het resultaat een gehydrateerde, stralende huid met minder pigmentproblemen en correctie van fijne lijntjes. 

Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw rimpels aan te pakken: injecties met spierontspanners, fillers, niet ablatieve fractionele laser, PLEXR, peelings en thuisbehandelingen.

Pigmentvlekken (solaire lentigines, sproeten) worden behandeld met laser of cryotherapie. Nadien kan een praktijkbehandeling met peelings gebeuren voor een egaal resultaat. Om een goed effect te behouden dienen continu zonnecrèmes (winter en zomer) te worden gesmeerd samen met pigment-onderdrukkende middelen. Pigmentproblemen (bv. melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie) worden steeds eerst behandeld met producten voor thuisgebruik. Als extra boost kan een praktijkbehandeling uitgevoerd worden met medium sterkte peelings.

Deze praktijkbehandeling bevat als belangrijkste ingrediënt 70% vitamine C. Vitamine C is het krachtigste antioxidant en neutraliseert oxidatieve stress (bv van vervuiling of zonblootstelling) waardoor het een groot anti-aging effect heeft. Het is hét wapen tegen een vermoeide winterhuid én in de zomer maakt het je huid weerbaar tegen de schadelijke invloeden van de zon. Tevens vermindert het pigmentvlekken en stimuleert het de collageen aanmaak.  Vitamine C speelt een preventieve rol door bescherming tegen vrije radicalen, maar het heeft ook een corrigerend effect op fijne lijntjes of pigmentvlekken. Deze behandeling kan echter gedurende het hele jaar worden uitgevoerd.

De vers aangemaakte 70% vitamine C peeling wordt door middel van microneedling in de huid gebracht. De behandelingen duurt ongeveer 45 minuten.

Resultaat:

  • Gezonde doorbloeding van de huid die een mooie glans geeft = glowing
  • Huid heeft meer comfort = goede hydratatie
  • Huid kan zich beter beschermen tegen UV schade
  • Huid is voller en gladder

Voor wie? Deze peeling is voor iedereen geschikt!

Scroll naar top