Huidverbeterende gelaatsbehandelingen

In De Huidkliniek kan u terecht voor huidverbeterende gelaatsbehandelingen. We bieden huidverbeterende behandelingen aan voor vele problemen zoals huidveroudering, acne-littekens, doffe huid, grove poriën, zonneschade en pigmentvlekken. Wij gebruiken enkel producten waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk is bewezen. Onze producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen. Bijgevolg mogen veel van deze producten enkel in een artsenpraktijk gebruikt worden.

De behandelingen die wij aanbieden richten zich specifiek op het versterken van de huid, het optimaliseren van de celfuncties van de huid en een verkrijgen van een gezonde huid.

Dr Bracke Dermatologie

"Onze behandelingen werken in op de diepere huidlagen"

Dr. S. Bracke

Huidverbetering en huidverzorging worden vaak in één adem genoemd. Er zijn echter nogal wat verschillen. Niet-artsen werken voornamelijk met huidverzorging. Deze behandeling gaan enkel tijdelijk verzachten of verzorgen, maar gaan uw huid niet langdurig verbeteren of behandelen. Ze werken namelijk enkel in de op bovenste, dode huidlaag. Wenst u uw huid gezond te maken en/of een verbetering te zien van uw huidtextuur, pigmentatie, of rimpels dan heeft u sterkere producten nodig. Een arts kan u behandelen met actieve ingrediënten in hoge concentraties die inwerken op de diepere huidlagen en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblemen. Deze huidverbeterende producten schudden je huid wakker en stimuleren haar zodat ze weer optimaal kan functioneren. Onze filosofie is het ontwikkelen van een gezonde, jeugdige en stralende huid.

Wat is een gezonde huid?

  • Zacht en glad van textuur: zachte en compacte hoornlaag, continue celvernieuwing
  • Stevig en strak: voldoende en optimaal functionerend collageen en elastine
  • Egaal: weinig tot geen ongelijke pigmentatie
  • Gehydrateerd: sterke barrièrefunctie en hydratatie van binnenuit
  • Vrij van aandoeningen

De eerste stap naar een mooie huid is het bepalen van je huidconditie met het medische huidanalyse toestel VECTRA 3D. Deze wetenschappelijk onderbouwde medische huidanalyse geeft een gedetailleerd beeld van uw huidconditie en probleemgebieden. Na de huidanalyse geven we je vrijblijvend behandel- of productadvies.

Behandelingen

Deze praktijkbehandeling bevat als belangrijkste ingrediënt 70% vitamine C. Vitamine C is het krachtigste antioxidant en neutraliseert oxidatieve stress (bv van vervuiling of zonblootstelling) waardoor het een groot anti-aging effect heeft. Het is hét wapen tegen een vermoeide winterhuid én in de zomer maakt het je huid weerbaar tegen de schadelijke invloeden van de zon. Tevens vermindert het pigmentvlekken en stimuleert het de collageen aanmaak.  Vitamine C speelt een preventieve rol door bescherming tegen vrije radicalen, maar het heeft ook een corrigerend effect op fijne lijntjes of pigmentvlekken. Deze behandeling kan echter gedurende het hele jaar worden uitgevoerd.

De vers aangemaakte 70% vitamine C peeling wordt door middel van microneedling in de huid gebracht. De behandelingen duurt ongeveer 45 minuten.

Resultaat:

  • Gezonde doorbloeding van de huid die een mooie glans geeft = glowing
  • Huid heeft meer comfort = goede hydratatie
  • Huid kan zich beter beschermen tegen UV schade
  • Huid is voller en gladder

Voor wie? Deze peeling is voor iedereen geschikt!

Prijs: 175 euro

PRP (Platelet Rich Plasma) oftewel plaatjesrijk plasma, is een zeer populair product. Door middel van PRP maken we gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam door inspuiting van autologe (eigen) bloedcellen. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die de aanmaak van onder andere collageen elastieke in de huid stimuleren. Hierdoor vindt een algehele huidverbetering plaats en wordt de huid steviger.

Bij PRP voor het gelaat dienen we PRP toe via micro-injecties en werken wij de behandeling verder af met een vampire facial waarbij het resterend plasma via microneedling in de huid wordt gebracht.

Meer info: https://dehuidkliniek.be/behandelingen/esthetische-behandelingen/haarverlies-huidkwaliteit-prp/

Prijs: 395 euro per sessie / 1000 euro voor 3 sessies 
* Er wordt geadviseerd om te starten met een kuur van 3 behandelingen met 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna om de 6 maand een losse behandeling gebeuren.

Hoe inboeken?  Enkel na voorafgaande consultatie: “esthetische behandeling intake” bij Dr. S. Bracke 

Door een thuisbehandeling voorgeschreven door de arts te combineren met een praktijkbehandeling zal er sneller een mooi resultaat geboekt worden. We bieden behandelingen aan voor onzuivere huid bij jongeren en volwassenen. Een behandeling bestaat meestal eerst uit een diepte-reiniging, aangevuld met een peeling. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 praktijkbehandelingen nodig om de 4 weken. U komt eerst op raadpleging bij de arts. Deze zal beslissen of u in aanmerking komt voor een behandeling. 

Diepte-reiniging

Bij een dieptereiniging worden mee-eters of comedonen op een professionele manier verwijderd. Het reinigen van de huid en verwijderen van onzuiverheden is immers de basis van elke acnébehandeling. Een  behandeling bestaat uit een grondige reiniging met stoom, manueel verwijderen  van de comedonen of cysten, aangevuld met een scrub en een masker.

Peeling

Onze peeling obv glycolzuur (35%, 50% en 70%)  zorgt voor een gladde huidstructuur, brengt de talgproductie in balans en vermindert onzuiverheden. Lichte roodheid na de behandeling is mogelijk.

Afhankelijk van de diepte en uitgebreidheid van de acné-littekens hanteren we verschillende technieken: niet-ablatieve fractionale laserbehandelingchemische peeling, TCA-cross, subcision en/of fillers. Een combinatie van technieken is vaak nodig voor een optimaal resultaat. Er zijn steeds meerdere behandelingen nodig.

 Voor meer info over onze behandelingen van acne-littekens: lees dit blogbericht

Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw rimpels aan te pakken: injecties met spierontspanners, fillers, niet ablatieve fractionele laser, PLEXR, peelings en thuisbehandelingen.

Pigmentvlekken (solaire lentigines, sproeten) worden behandeld met laser of cryotherapie. Nadien kan een praktijkbehandeling met peelings gebeuren voor een egaal resultaat. Om een goed effect te behouden dienen continu zonnecrèmes (winter en zomer) te worden gesmeerd samen met pigment-onderdrukkende middelen. Pigmentproblemen (bv. melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie) worden steeds eerst behandeld met producten voor thuisgebruik. Als extra boost kan een praktijkbehandeling uitgevoerd worden met medium sterkte peelings.

Scroll naar top