Huidverbeterende gelaatsbehandelingen

In De Huidkliniek kan u terecht voor huidverbeterende gelaatsbehandelingen. We bieden huidverbeterende behandelingen aan voor vele problemen zoals huidveroudering, acne-littekens, doffe huid, zonneschade en pigmentvlekken. Wij gebruiken enkel producten waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk is bewezen. Onze producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen. Bijgevolg mogen veel van deze producten enkel in een artsenpraktijk gebruikt worden.

De behandelingen die wij aanbieden richten zich specifiek op het versterken van de huid, het optimaliseren van de celfuncties van de huid en het verkrijgen van een gezonde huid.

Wat is een gezonde huid?

 • Zacht en glad van textuur: zachte en compacte hoornlaag, continue celvernieuwing
 • Stevig en strak: voldoende en optimaal functionerend collageen en elastine
 • Egaal: weinig tot geen ongelijke pigmentatie
 • Gehydrateerd: sterke barrièrefunctie en hydratatie van binnenuit
 • Vrij van aandoeningen

De eerste stap naar een mooie huid is het bepalen van je huidconditie met het medische huidanalyse toestel VECTRA 3D. Deze wetenschappelijk onderbouwde medische huidanalyse geeft een gedetailleerd beeld van uw huidconditie en probleemgebieden. Na de huidanalyse geven we je vrijblijvend behandel- of productadvies.

Dr Bracke Dermatologie

"Onze behandelingen werken in op de diepere huidlagen"

Huidverbetering en huidverzorging worden vaak in één adem genoemd. Er zijn echter nogal wat verschillen. Niet-artsen werken voornamelijk met huidverzorging. Deze behandeling gaan enkel tijdelijk verzachten of verzorgen, maar gaan uw huid niet langdurig verbeteren of behandelen. Ze werken namelijk enkel in de op bovenste, dode huidlaag. Wenst u uw huid gezond te maken en/of een verbetering te zien van uw huidtextuur, pigmentatie of rimpels dan heeft u sterkere producten nodig. Een arts kan u behandelen met actieve ingrediënten in hoge concentraties die inwerken op de diepere huidlagen en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblemen. Deze huidverbeterende producten schudden je huid wakker en stimuleren haar zodat ze weer optimaal kan functioneren. Onze filosofie is het ontwikkelen van een gezonde, jeugdige en stralende huid.

Vitamine C behandeling
"Glow Facial"

Deze praktijkbehandeling bevat als belangrijkste ingrediënt 70% puur vitamine C (ascorbic acid).

Vitamine C is de krachtigste antioxidant en neutraliseert oxidatieve stress (bv van vervuiling of zonblootstelling) waardoor het een groot anti-aging effect heeft. Het is hét wapen tegen een vermoeide winterhuid én in de zomer maakt het je huid weerbaar tegen de schadelijke invloeden van de zon. Tevens vermindert het pigmentvlekken en stimuleert het de collageen aanmaak.  Vitamine C speelt een preventieve rol door bescherming tegen vrije radicalen, maar het heeft ook een corrigerend effect op fijne lijntjes of pigmentvlekken. 

Prijs: €195

Boek HIER uw behandeling

De huid wordt voorbereid op de behandeling door middel van milde Alfa- en Polyhydroxyzuren (Amandelzuur en Gluconolactone). Deze milde zuren stimuleren collageensynthese en de celvernieuwing. Ze revitaliseren een gestreste huid en zorgen voor een goed hydratatie. Zelfs geschikt voor de gevoelige huid.  

Nadien wordt de vers aangemaakte 70% vitamine C wordt door middel van microneedling in de huid gebracht. Wij sluiten af met een masker doordrenkt met biologisch actieve ingrediënten bestaande uit polysaccharides, mineralen & sporenelementen en multivitaminen. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

 • Gezonde doorbloeding van de huid die een mooie glans geeft = glowing
 • Huid heeft meer comfort = goede hydratatie
 • Huid kan zich beter beschermen tegen UV schade
 • Huid is egaler
 • Deze behandeling is voor alle leeftijden geschikt
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Winter en zomer
 • Geen intake nodig, geen voorbereiding nodig en geen hersteltijd nadien
 • Onmiddellijk na de behandeling zal de huid wat rood zien. Gemiddeld verdwijnt deze roodheid na enkele uren. Onze patiënten ervaren geen sociaal belet.
 • U kan vanaf 2h na de behandeling opnieuw make-up aanbrengen (mineraal poeder). Toch adviseren we te wachten tot de dag nadien. De ogen mogen wel gemaquilleerd worden.
 • U kan uw normale verzorgingsroutine gewoon verderzetten de dag nadien

Anti-aging gelaatsbehandeling

Deze praktijkbehandeling bevat als belangrijkste ingrediënten hyaluronzuur (3,5%) en Kudzu.  

Het hoog geconcentreerde laag moleculaire hyaluronzuur zorgt voor volume en hydratatie in de huid. Kudzu is een krachtige flavonoïde (antioxidant) met fyto-oestrogene werking en compenseert het dalende oestrogeen gehalte in de huid met ouder worden. Daling van oestrogeen in de huid zorgt namelijk voor minder collageen en elasticiteit in de huid met huidverslapping en rimpels als gevolg. De combinatie van hyaluronzuur en Kudzu stimuleren de celvernieuwing. Uw huid word gladder, strakker en stralender.

Prijs: €195

Boek HIER uw behandeling 

De huid wordt voorbereid op de behandeling door middel van milde alfahydroxyzuren (Melkzuur). Dit milde zuur stimuleert de collageensynthese en de celvernieuwing. Het versterkt de huidbarriere en hydrateert de huid.  Ook geschikt voor de gevoelige huid.  

Nadien wordt een liftend stimulerend oplossing aangebracht met onder andere Kudzu, antioxidanten, hyaluronzuur, peptiden en  niacinamide. Deze ingrediënten worden door middel van microneedling in de huid gebracht om de huid te stimuleren.  Om de huid van een extra een diepe boost te voorzien wordt vervolgens hyaluronzuur 3,5% met microneedling in de huid gebracht.  We sluiten of met een liftend masker. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. 

 • Gezonde doorbloeding van de huid voor een optimale collageen productie
 • Uw futloze of vermoeide huid is meer gehydrateerd
 • Uw huid is gladder, strakker en voller
 • Sterke anti-aging werking
 • Geschikt vanaf 30 jaar
 • Winter en zomer
 • Geen intake nodig, geen voorbereiding nodig en geen hersteltijd nadien
 • Inname hormoonpreparaten of voorgeschiedenis (oestrogeengevoelige) tumoren is geen contra-indicatie. Indien gewenst kunnen wij Kudzu wel vervangen door een ander ingrediënt, bv de krachtige anti-oxidant Glutathion, of  het anti-aging ingrediënt Retinol.
 • Onmiddellijk na de behandeling zal de huid wat rood zien. Gemiddeld verdwijnt deze roodheid na enkele uren. Onze patiënten ervaren geen sociaal belet.
 • U kan vanaf 2h na de behandeling opnieuw make-up aanbrengen (mineraal poeder). Toch adviseren we te wachten tot de dag nadien. De ogen mogen wel gemaquilleerd worden.
 • U kan uw normale verzorgingsroutine gewoon verderzetten de dag nadien

Skinboosters

De skinbooster Profhilo zorgt voor een stralende huid door de huid van binnenuit langdurig te voeden en te hydrateren. Door middel van micro-injecties van een waterabsorberende substantie (hyaluronzuur) verbetert de de elasticiteit, hydratatie en kwaliteit van de huid. De huid wordt op die plaatsen weer steviger, elastischer en gladder met als resultaat een frisse uitstraling en gezonde gloed.

Het product dat gebruikt wordt in de Huidkliniek is meer dan alleen een skinbooster. Naast de huid-verbeterende eigenschappen van Profhilo wordt ook huidverslapping aangepakt. Door deze combinaties kan je dus ook een subtiel liftend en verstrakkend effect verwachten.

De werking van Profhilo is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (type 1,3, 4 en 7) en elastine gestimuleerd wordt. Dit wordt  “bioremodeling” genoemd. De huid wordt weer stevig, stralend en verjongt in de verschillende huidlagen.

Lees meer

Boek HIER uw behandeling

 
Vampire Facelift

PRP "Vampire Facial"

PRP (Platelet Rich Plasma) oftewel plaatjesrijk plasma, is een zeer populair product. Door middel van PRP maken we gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam door inspuiting van autologe (eigen) bloedcellen. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die de aanmaak van onder andere collageen en elastieke in de huid stimuleren. Hierdoor vindt een algehele huidverbetering plaats en wordt de huid steviger.

Bij PRP voor het gelaat dienen we PRP toe via micro-injecties en werken wij de behandeling verder af met een vampire facial waarbij het resterend plasma via microneedling in de huid wordt gebracht.

Meer info: https://dehuidkliniek.be/behandelingen/esthetische-behandelingen/haarverlies-huidkwaliteit-prp/

Prijs: €350 per sessie 
* Er wordt geadviseerd om te starten met een kuur van 3 behandelingen met 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna om de 6 maand een losse behandeling gebeuren.

Boek HIER uw intake

Medische peelings

Een medische peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Afhankelijk van de concentratie en de werkzame bestanddelen, behandelt de arts de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen (oppervlakkige, medium en diepe peelings).

Lees meer

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. Er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken die elk een andere aanpak nodig hebben.  Enkele voorbeelden zijn zonnevlekken (solaire lentigines), sproeten,  melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie. 

Na een eerste evaluatie wordt een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit cryotherapie, laserbehandelingen of voorschriftplichtige crèmes voor thuisgebruik. Als extra boost kan een praktijkbehandeling uitgevoerd worden met medium sterkte peelings en/of microneedling met tranexaminezuur.

Interesse in deze behandelingen? Boek hier uw intake

rimpel behandelen laser

Laser resurfacing

Heeft u last van rimpels rond de ogen, wangen en mond? Of van een zonbeschadigde huid ter hoogte van het gelaat? Dan kan een laserbehandeling helpen om uw huid er opnieuw jonger te laten uitzien.

Met de fractionele laserbehandeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier van buitenaf én van binnenuit behandelen. Rimpels worden gladder en de huidstructuur verbetert waardoor de huid er weer steviger, frisser en stralender uitziet.

Interesse in deze behandeling? Boek hier uw intake

Acne-littekens

Afhankelijk van de diepte en uitgebreidheid van de acné-littekens hanteren we verschillende technieken: niet-ablatieve fractionale laserbehandeling, ablatieve fractionele laserbehandeling, chemische peeling, TCA-cross, subcision en/of fillers. Een combinatie van technieken is vaak nodig voor een optimaal resultaat. Er zijn steeds meerdere behandelingen nodig.

 Voor meer info over onze behandelingen van acne-littekens: lees dit blogbericht

Interesse in deze behandelingen? Boek hier uw intake

Acne, onzuivere huid (jongeren en volwassenen)

Door een thuisbehandeling, voorgeschreven door de dermatoloog, te combineren met een praktijkbehandeling zal er sneller een mooi resultaat geboekt worden. We bieden behandelingen aan voor onzuivere huid bij jongeren en volwassenen. Een behandeling bestaat meestal eerst uit een diepte-reiniging, aangevuld met een peeling. Er zijn gemiddeld 3  praktijkbehandelingen nodig om de 4 weken.

Interesse in deze behandelingen? Boek hier uw intake.

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.