Permanente ontharing

Ellipse gebruikt korte, veilige krachtige lichtflitsen (door Ellipse Selective Waveband Technology genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) om in slechts enkele minuten ongewenste haren van alle delen van het lichaam te verwijderen.

Hoe werkt de Ellipse behandeling?

Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echoonderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de Ellipse wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Potentieel schadelijke golflengtes en alle golflengtes die normaal gesproken door het water in de huid worden opgenomen, worden er met de door Ellipse gepatenteerde ‘Dual Mode Filtering’ uitgefilterd. Het resterende licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuwe haar meer kan maken.

Elke haar heeft een levenscyclus: het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld – dus de behandelingen moeten met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans drie tot zes behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het is belangrijk om vanaf vier weken vóór de behandeling geen haren meer uit te trekken, te epileren, te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig die kunnen worden vernietigd. Het is ook van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Anders neemt uw gebruinde huid het licht op in plaats van uw haar. Daarnaast raden we aan om gedurende vier weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor 30).

Is de behandeling pijnlijk?

Hoewel iedereen een persoonlijke pijnbeleving heeft, is een verdoving niet nodig. De meeste mensen beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Hoe weet ik zeker dat de Ellipse behandelingen veilig en effectief zijn?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Voor meer info zie www.ellipse.com