Permanente ontharing/laser ontharing

In De Huidkliniek wordt u behandeld met de laatste nieuwe en meest geavanceerde lasers  (Nordlys van Ellipse) voor een snelle, veilige, definitieve of permanente laser ontharing. Het toestel werkt sneller en efficiënter in vergelijking met huidige lasers of IPL toestellen.

De voordelen van deze geavanceerde medische laser voor laser ontharing in een notendop:

  • Veilig (4e generatie laser die zeer selectief op haren gericht is)
  • Korte behandeltijd (dankzij groot handstuk)
  • Minder behandelingen nodig in vergelijking met andere systemen
permanente ontharing

De behandeling

Voor de laser ontharing wordt een dunne laag gel op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de laser wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Potentieel schadelijke golflengtes en alle golflengtes die normaal gesproken door het water in de huid worden opgenomen, worden met de door Ellipse gepatenteerde ‘Dual Mode Filtering’ uitgefilterd. Het resterende licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuwe haar meer kan maken.

Omdat de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht door melanine, moet er melanine in het haar zitten. Dat betekent dat lichtblond, rood, grijs of wit haar niet op deze behandeling reageert. Definitieve of permanente ontharing met de laser is het meest effectief bij donker haar en bleke huid. Toch kunnen wij met de Ellipse laser allerlei soorten huidskleuren behandelingen (tem huidtype IV).

Met slechts één lichtflits kan een groot aantal haren behandeld worden. Behandeling van bovenlip duurt ongeveer 1 minuut, terwijl een behandeling van beide onderbenen ongeveer 30 minuten duurt.

Elke haar heeft een levenscyclus: het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld. De behandelingen moeten dus met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans 5 (lichaam) tot 8 (gelaat) behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden.

Het is belangrijk om vanaf vier weken vóór de permanente ontharing of laser ontharing geen haren meer uit te trekken, te epileren, te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig die kunnen worden vernietigd. Het is ook van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Anders neemt uw gebruinde huid het licht op in plaats van uw haar. Daarnaast raden we aan om gedurende vier weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor 30).

Hoewel iedereen een persoonlijke pijnbeleving heeft, is een verdoving niet nodig. De meeste mensen beschrijven permanente ontharing of laser ontharing als goed te verdragen, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse laser ontharing in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de permanente ontharing met deze laser. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Voor meer info ziehttps://candelamedical.com/products/nordlys/#

Om een optimale zekerheid te kunnen garanderen heeft DDD (Danish Dermatologic Development) ervoor gekozen om de Ellipse Nordlys als een ‘Klasse IIIb systeem’ te laten registreren. Dit houdt in dat het apparaat de meest zware testen heeft ondergaan en wij daarmee niet alleen kwaliteit kunnen garanderen, maar ook de veiligheid van onze patiënten.

Onder de lasers bestaan heel wat kwaliteitsverschillen. Deze kwaliteitsverschillen uiten zich in de efficiëntie van de huidbehandeling, de ervaren pijn tijdens de behandeling en de wijze van genezingsreactie. Omwille van de mogelijke risico’s, kwaliteitsverschillen en nood aan informatiegeving over eventuele andere en meer geschikte medische behandelingen voor een bepaald probleem, stelt de Belgische Wetgeving en de Hoge Gezondheidsraad dan ook dat alle laserbehandelingen enkel in een artsenpraktijk mogen gebeuren, inclusief  laserontharing met krachtige lasers.

Zie prijslijst balk bovenaan.

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze verpleegkundige-huidtherapeut.  Boek hier uw intake ontharing. 

definitieve ontharing dermatoloog
Definitieve ontharing met de laser - voor en na 5 sessies

Overweegt u deze behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.