Permanente ontharing

De Huidkliniek heeft de laatste nieuwe en meest geavanceerde laser aangeschaft voor een effectieve en snelle definitieve of permanente ontharing.

Onze laser, Nordlys van Ellipse,  gebruikt korte, veilige krachtige lichtflitsen (Selective Waveband Technology genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) om in slechts enkele minuten ongewenste haren van alle delen van het lichaam te verwijderen.

Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echoonderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de laser wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Potentieel schadelijke golflengtes en alle golflengtes die normaal gesproken door het water in de huid worden opgenomen, worden met de door Ellipse gepatenteerde ‘Dual Mode Filtering’ uitgefilterd. Het resterende licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuwe haar meer kan maken.

Omdat de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht door melanine, moet er melanine in het haar zitten. Dat betekent dat lichtblond, rood, grijs of wit haar niet op deze behandeling reageert. Definitieve of permanente ontharing met de laser is het meest effectief bij donker haar en bleke huid. Toch kunnen wij met de Ellipse laser allerlei soorten huidskleuren behandelingen (tem huidtype IV).

Met slechts één lichtflits kan een groot aantal haren behandeld worden. Behandeling van bovenlip duurt ongeveer 1 minuut, terwijl een behandeling van beide onderbenen ongeveer 20 minuten duurt.

Elke haar heeft een levenscyclus: het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld .De behandelingen moeten dus met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans drie tot zes behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden.

Het is belangrijk om vanaf vier weken vóór de permanente ontharing met de laser geen haren meer uit te trekken, te epileren, te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig die kunnen worden vernietigd. Het is ook van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Anders neemt uw gebruinde huid het licht op in plaats van uw haar. Daarnaast raden we aan om gedurende vier weken na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken (minimaal factor 30).

Hoewel iedereen een persoonlijke pijnbeleving heeft, is een verdoving niet nodig. De meeste mensen beschrijven permanente ontharing met de laser als goed te verdragen, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Voor meer info zie www.ellipse.com

definitieve ontharing dermatoloog
Definitieve ontharing met de laser - voor en na 5 sessies
Scroll naar top