Plexr Soft Surgery

Behandeling door Dr. S. Bracke of Dr. B. Casaer. Enkel na voorafgaande consultatie.

Plexr (Plasma Exeresis) Soft Surgery is een medisch plasma apparaat voor een veilige en effectieve behandeling van overtollige huid en rimpels. Het beoogde effect is een langdurige vermindering van de diepte van de rimpels en een versteviging van de huid.

Plexr werkt oppervlakkig. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of huidschade. 

Welke problemen kunnen worden behandeld?

  • Ooglidlifting bovenste oogleden bij zeer milde verslapping
  • Rimpels en overtollige huid onderste oogleden
  • Rimpels rond de mond en bovenlip
  • Kraaienpootjes

Verloop van de behandeling

Plexr werkt door het nauwkeurig verdampen van de oppervlakkige huidlaag (huidreductie) en het samentrekken van de elastische huidvezels (lifting).

Tijdens de behandeling wordt de huid puntsgewijs aangeraakt met plasma, dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Een behandeling met de Plexr bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.

De behandeling zorgt ook voor een krachtige collageen opbouw, die nog weken doorgaat na de behandeling. Het definitieve effect is dus pas te verwachten na 2-3 maand.

De behandeling

De behandeling zelf duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Voordien zal een verdovende crème worden aangebracht.

De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling vertonen die 3-5 dagen kan blijven. Tevens kan de huid roodheid vertonen, dit is na een aantal uur tot 2 dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling korstjes. Deze korstjes verdwijnen na 4 dagen tot 1 week. Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan.

De eerste week zal u een huidherstellende crème moeten aanbrengen. Tevens zal u de huid goed moeten beschermen tegen de zon gedurende minstens 8 weken. Daarom doen we enkele behandelingen in de wintermaanden.

Meestal volstaat 1 behandeling. Bij groter huidoverschot of rimpels, of uitgebreidere littekens kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 4 weken zijn.

Voor de behandeling zal een verdovende crème worden aangebracht. Hiermee is de behandeling goed te ondergaan.

Plexr mag uitsluitende door artsen of onder toezicht van een arts gebruikt worden.

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een intake gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.