Trichotest

De Fagron TrichoTestTM is een DNA test waardoor een behandeling op maat van de patiënt kan worden voorgesteld. Deze behandeling bestaat uit een lokale behandeling (lotion) en/of inname van vitamines of mineralen die uw huisapotheek voor u bereid.

De resultaten van deze DNA test laten toe precies die actieve bestanddelen te selecteren die nuttig zijn voor de behandeling van één specifieke patiënt. Daarnaast wordt ook de dosering van de behandeling geoptimaliseerd op maat van de patiënt, afhankelijk van zijn of haar metabolisme.

Wat onderzoekt de TrichoTest™?

De test kijkt naar factoren die aangrijpen op uw haarverlies zoals ontstekingsprocessen, antioxidantia,  collageenaanmaak, hormonale factoren, een vitamine of mineralen-tekort, bloedsomloop, stress of medicijn-gebruik.

Werkwijze

De arts neemt de test af via een buccale swab. Daarnaast doorloopt de arts samen met de patiënt een vragenlijst met de belangrijkste lifestyle-factoren. Het DNA van de patiënt en de resultaten van de lifestyle-enquête worden in een gespecialiseerd labo geanalyseerd. TrichoTestTM analyseert 48 genetische variaties in 13 genen, geassocieerd met alopecia.

Na 4-5 weken ontvangt de arts een rapport met actieve bestanddelen die goed, gemiddeld of niet reageren volgens het genoom van de patiënt.  Uw arts maakt een voorschift met medicatie op maat van de patient. De huisapotheek kan de gepersonaliseerde behandeling bereiden.

Voor wie is het bestemd?

  • Mannen en vrouwen die verschillende behandelingen hebben geprobeerd met weinig of geen succes.
  • Erfelijke vormen van haarverlies.
  • Hormonaal haarverlies (alopecia androgenetica).
  • Haarverlies met kale plekjes (alopecia areata).
  • Haarverlies tgv ziekte, stress of medicatie etc. (telogeen effluvium).
DNA test

De voordelen

Deze test toont aan welke producten er voor u wel of juist niet zullen werken; het is dus echt maatwerk. Je ontdekt bijvoorbeeld of het zinvol is om Minoxidil, Finasteride of bepaalde vitamines of mineralen te gebruiken. Ook kan voorspeld worden of PRP een goed effect kan hebben.

  • Volledig gepersonaliseerde behandeling. Een voorschrift met medicatie op maat wordt voor u samengesteld.
  • De test is pijnloos, snel en gemakkelijk uit te voeren.
  • De testresultaten zijn voor het leven, omdat genen niet veranderen. Je kunt jouw uitslag dus levenslang gebruiken.
  • Met de juiste adviezen kun je het haarverlies afremmen of zelfs stoppen. Door de huiste voedingsstoffen aan te bieden krijg je gezondere haren.

Hoe inboeken? Na voorafgaande raadpleging haarverlies of onmiddellijk (afspraak trichotest) als u al een diagnose heeft.

Boek hieronder uw Trichotest

Graag enkel boeken indien u reeds een intake haarverlies deed of reeds een diagnose heeft.

Deze test kan ook uitgevoerd worden op de raadpleging haarverlies.